1. De ce apar igrasia/mucegaiul si cum pot fi recunoscute inca de la primele semne?
Atât igrasia, cât şi mucegaiul reprezintă situaţii inestetice şi neigienice, provocate de factori precum umezeala sau aerul închis. Primele semne se observă prin apariţia petelor gălbui, ajungându-se până la distrugerea stratului de vopsea de pe perete şi uneori chiar a tencuielii. Motivele care duc la apariţia aglomerărilor de bacterii pe perete sunt numeroase. Una dintre situaţiile des întâlnite o reprezintă existenţa spaţiilor care păstrează mult timp umezeala, situaţie în care peretele nu respiră. Există însă multe alte cauze: slaba iluminare a locuinţei, aerul închis şi umed, existenţa constantă a vaporilor de apă care se condensează pe pereţi, fundaţiile neizolate.
2. Există suprafete predispuse la aparitia mucegaiului, a igrasiei?
Favorizează apariţia mucegaiului şi a igrasiei spaţiile care reţin umezeala, precum băile şi bucătăriile şi toate încăperile în care se manifestă factorii menţionaţi mai sus (ex. balcoane, subsoluri).
3. Tratarea suprafetei cu mucegai/igrasie implica renovarea intregii incaperi sau poate fi
curatata doar zona cu problema?
Dacă nu este posibilă renovarea întregii camere şi mai ales dacă problemele persistă numai pe un anumit perete, predispus la apariţia mucegaiului şi igrasiei, se poate trata doar această suprafaţă cu ajutorul unei soluţii antimucegai destinate atât prevenirii apariţiei mucegaiului, ciupercilor, algelor şi muşchilor, cât şi tratării zonelor deja infestate, nu înainte de a curăţa stratul de zugrăveală sau tencuială. De asemenea,
pentru baie şi bucătărie, spaţii în care aceste probleme apar frecvent, recomandăm utilizarea amorsei şi a vopselei specializate, cu rezistenţă la mucegai.
Citeste mai mult: FABRYO Sfaturi si recomandari pentru igrasie si mucegai