1. Cum se alege corect un sistem termoizolant? Trebuie făcute calcule sau e suficient să se cunoască grosimea zidurilor?

Un sistem termoizolant se alege în funcţie de câteva criterii importante, şi anume: orientarea imobilului către punctele cardinale, distanţa dintre clădirile învecinate şi nu în ultimul rând, zona geografică.

Este esenţial să se realizeze o auditare energetică a clădirii, sau cel puţin o investigare termografică, nefiind suficientă cunoaşterea grosimii zidurilor. Daca acest lucru nu este posibil, atunci se recomandă alegerea unui polistiren de faţadă cu o grosime de minim 100 mm.

2. De ce sunt importante celelalte straturi ce urmează a fi puse peste plăcile termoizolante? Nu este suficientă doar tencuiala?


Tencuiala decorativa , asa cum sugereaza si denumirea, are în primul rând un rol decorativ. Pentru mărirea rezistenţei polistirenului de fatada la şocurile mecanice, la forţele de compresie şi tracţiune care apar pe faţade, dar şi pentru oprirea pătrunderii razelor UV, polistirenul de faţadă se lipeste de perete cu adeziv de polistiren, se fixeaza in dibluri, dupa care se aplică plasa de armare inglobata în adezivul de polistiren si se trage al doilea strat de adeziv.


3. Sistemele trebuie alese şi în funcţie de zona geografică? La mare aerul este sărat si este mult vânt, iar la munte plouă şi este zapadă, se iau în considerare aceşti factori atunci când se alege sistemul?


Într-adevăr, zona geografică este foarte importantă. De exemplu, în zonele cu multă umezeală, se recomandă folosirea adezivului de polistiren cu proprietăţi de respingere a apei, iar ca strat de finisare – decorare, este recomandată tencuiala decorativă structurată cu efect hidrofob(cum este Savana ACVASTOP), cu rezistenţă la intemperii (înghet şi dezgheţ), precum şi la razele UV.

Citeste mai mult: FABRYO Sfaturi si recomandari pentru sisteme termoizolante

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.